Hand holding eco house icon

פרסום התקן הישראלי לבנייה ירוקה ת"י 5281 ב-2005 הביא למהפכה של ממש בענף הבנייה. כיום נבנים רוב בנייני המגורים והמשרדים על בסיסו. טוב שכך, שכן מדובר בנושא חשוב שגם אנחנו בח.נ. שיטת ההנדסה נותנים עליו את מלוא תשומת הלב, בהביננו שבנייה ירוקה מאפשרת אורח חיים בריא, נוח וטוב לדיירי בניינים ולמבקרים בהם.

הבנייה הירוקה היא בנייה ברמה גבוהה מאוד. היא שומרת על השטחים הירוקים, מקפידה על שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה ופינוי פסולת בצורה מסודרת ובטיחותית ומבוצעת על פי תקנים שקבע מכון התקנים הישראלי. בנוסף, לפי התקן הישראלי 5282 (העוסק בדירוג בניינים לפי צריכת אנרגיה) כל בניין ירוק מקבל דירוג יעילות אנרגטית - מה שמדרבן ניצול אנרגיה טוב יותר. הסולם בנוי מהדרגה הנמוכה ביותר (F) עד לגבוהה ביותר (A+), ומטבע הדברים כל קבלן רוצה להתהדר לכל הפחות בדירוג A. כך ניתן לחסוך בהוצאות של כ-30% מצריכת האנרגיה בהשוואה לבניינים רגילים (חסכון זה כולל 25%-50% הפחתה בהוצאות התאורה). חסכון כספי נוסף שמביאה עמה הבנייה הירוקה הוא בין 20%-35% בהוצאות המים.

לחסכונות הללו מגיעה הבנייה הירוקה במספר דרכים: מתבצע בה בידוד טוב ותכנון אקלימי יעיל המתחשב בכיווני האוויר. מערכת מרכזית להפעלת החשמל והמיזוג חוסכת כ-20% מעלות השימוש במזגן בדירה. תכנון יעיל של חלונות ופתחי אוורור שונים מכניס אוויר צח ואור - מה שמשפר את בריאות הדיירים.

אבל לא רק החשבונות החודשיים והבריאות נשמרים טוב יותר, אלא גם הסביבה שמחוץ לבניין: שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, מינימום זיהומי אוויר, צמצום פסולת הבנייה וטיפול חכם בפסולת הבניין - הם כולם ממאפייני הבנייה הירוקה. אז כשאתם מחפשים לקנות דירה בפרויקט נדל"ן שמתגבש אל תשכחו לבדוק בתחילה - האם הוא נבנה בהתאם לתקן הבנייה הירוקה.